مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی تحت تأثیر مقدار آرد سویا و اتخاذ دماهای مختلف در فرایندهای اكسترودر و خشك كردن

مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی تحت تأثیر مقدار آرد سویا و اتخاذ دماهای مختلف در فرایندهای اكسترودر و خشك كردن

فرآیندهای تولید ماکارونی
اكسترودر کردن ماکارونی
خشك كردن ماکارونی
مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی
مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی تحت تأثیر مقدار آرد سویا و اتخاذ دماهای مختلف در فرایندهای اكسترودر و خشك كردن
دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته صنایع غذایی

رفتن به سایت اصلی

دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته صنایع غذایی

مدل سازی كیفیت پخت ماكارونی تحت تأثیر مقدار آرد سویا و اتخاذ دماهای مختلف در فرایندهای اكسترودر و خشك كردن

 

 

 

چکیده:

اسپاگتی از اختلاط آرد گندم و گلوتن و بتاکاروتن و آرد سویا چربی گرفته در 3 سطح 0%، 10% و 20 تحت اتخاذ 3 سطح دمای اکسترودر (35 و 50 درجه سانتی گراد و دمای پایین 55 درجه) تهیه شد و توسط 2 سیستم خشک کن دما بالا (ماکزیمم 90 درجه سانتی گراد برای 6 ساعت) و دما پایین (ماکزیمم 55 درجه برای 18 ساعت) خشک شد.

 

خصوصیات کیفی پخت ماکارونی شامل: وزن پس از پخت و میزان مواد جامد موجود در آب پخت و سفتی بافت پس از پخت و خصوصیات ظاهری قبل و بعد از پخت ارزیابی و اندازه گیری شد. در این تحقیق میزان پروتئین به عنوان یک متغیر مهم و ارزشمند در کیفیت و تغذیه مورد سنجش قرار گرفت. استپاگتی ها پس از تهیه توسط گروه های ارزیاب (پانلیست های آموزش دیده) مورد ارزیابی قرار گرفتند. در ارزیابی حسی ویژگی هایی مانند: چسبندگی، سفتی، قابلیت جویدن، رنگ و طعم ارزیابی شد. به منظور بررسی و بهبود خصوصیات کیفی اثر گزانتان گام در 2 سطح 2/0% و 4/0% مورد ارزیابی قرار گرفت و اثرات آن بر کیفیت پخت ماکارونی پس از اعمال دمای 35 درجه سانتی گراد برای دمای اکسترودر و 55 درجه سانتی گراد برای دمای خشک کردن ارزیابی شد و در نهایت توسط گروه پانلیست آموزش دیده ارزیابی شد. 

 

نتایج نشان داد افرایش میزان آرد سویا در فرمولاسیون باعث سفتی بافت شده و میزان وزن پس از پخت را کاهش می دهد ولی میزان مواد جامد موجود در آب پخت را افزایش داد. با افزایش میزان آرد سویا به 20 % میزان پروتئین از 11% به 7/16% افزایش یافت. با افزایش دمای خشک کردن میزان سفتی بافت پس از پخت افزایش ولی میزان وزن پس از پخت و لعاب  کاهش یافت. با افزایش دمای اکسترودر میزان لعاب و میزان سفتی افزایش داشت ولی میزان وزن پخت کاهش داشت. گزانتان گام باعث بهبود میزان لعاب و وزن پس از پخت شد ولی بر سفتی اثر معنی داری نداشت ولی با ایجاد احساس کاذب قابلیت پذیرش مصرف کننده را در سفتی و قابلیت جویدن افزایش داد.

 

پس از آنالیز آماری و بررسی آماری نتایج فیزیکوشیمیایی و ارزیابی حسی مشخص شد  جهت بالابردن کیفیت پخت و ارزش تغذیه ای دمای اکسترودر 35 درجه سانتیگراد و دمای خشک کردن 55 درجه سانتی گراد و میزان آرد سویا 20% و گزانتان گام 4/0 % بهترین تیمار خواهد بود.

 

 

 

 

کلمات کلیدی:

اسپاگتی

میزان آرد سویا

دمای اکسترودر

دمای خشک کردن

گزانتان گام

خصوصیات کیفی

ماكارونی

 

 

 

 

فهرست:

چکیده………………………………………………………………………………………………………………1

فصل اول- مقدمه

1-1 هدف……………………………………………………………………………………………………………2

1-2 مقدمه و تاریخچه………………………………………………………………………………………..4

1-3 تاریخچه ماکارونی در ایران……………………………………………………………………………5

1-3-1 میزان مصرف ماکارونی………………………………………………………………………………….5

1-4 مروری بر مقالات پیشین…………………………………………………………………………………..6

 

فصل دوم

2-1 مواد اولیه برای تولید ماکارونی…………………………………………………………………………..13

2-1-1 ویژگی، ساختار و ترکیب دانه غله و گندم…………………………………………………………13

2-1-2 منشأ غلات………………………………………………………………………………………………..13

2-1-3 گندم………………………………………………………………………………………………………..14

2-1-4 گندم مخصوص محصولات خمیری………………………………………………………………..14

2-1-5 گندم مخصوص کیک و شیرینی…………………………………………………………………….14

2-1-6 گندم مخصوص نان…………………………………………………………………………………….14

2-1-7 گندم چند منظوره……………………………………………………………………………………….15

2-1-8 گندم مخصوص دام و طیور……………………………………………………………………………15

2-1-9 دروم……………………………………………………………………………………………………….15

2-1-10 ساختمان دانه گندم…………………………………………………………………………………………16

2-1-11 سمولینا و فارینا……………………………………………………………………………………….17

2-1-12 عوامل موثر در آرد مصرفی برای ماکارونی……………………………………………………..19

2-2 مواد افزودنی در تولید ماکارونی………………………………………………………………………..21

2-2-1 تخم مرغ………………………………………………………………………………………………….21

2-2-2 سویا……………………………………………………………………………………………………….21

2-2-2-1 کشت سویا…………………………………………………………………………………………..21

2-2-2-2 فرآورده های سویا……………………………………………………………………………………25

2-2-2-3 آرد سویا و تولید……………………………………………………………………………………….25

2-2-2-4 مراحل تهیه ارد سویا……………………………………………………………………………….26

2-2-2-5 کاربرد آرد سویا در صنایع غذایی……………………………………………………………….29

2-2-2-6 ارزش سلامتی بخش سویا………………………………………………………………………..32

 

فصل سوم

3-1 تکنولوژی تولید………………………………………………………………………………………………34

3-1-1 تولید مرحله ای…………………………………………………………………………………………….34

3-1-2 تولید مداوم……………………………………………………………………………………………….35

3-2 تولید خمیر…………………………………………………………………………………………………..38

3-3 عوامل موثر در اکسترودر……………………………………………………………………………………38

3-4 خشک کردن………………………………………………………………………………………………..39

3-4-1 تئوری خشک کردن…………………………………………………………………………………………40

 

فصل چهارم

4-1 مواد و روشها…………………………………………………………………………………………………45

4-2 روش تحقیق……………………………………………………………………………………………………..47

4-3 جامعه آماری و نمونه برداری………………………………………………………………………………47

4-4 مقدار نمونه ها………………………………………………………………………………………………47

4-5 محل اجرا تحقیق……………………………………………………………………………………………47

4-6 نحوه اجرای تحقیق…………………………………………………………………………………………..47

4-7 آزمایش ها……………………………………………………………………………………………………49

4-8 اندازه گیری سفتی بافت………………………………………………………………………………………….51

4-9 اندازه گیری رنگ محصول……………………………………………………………………………….51

4-10 اندازه گیری خاکستر………………………………………………………………………………………52

4-11 اندازه گیری میزان لعاب مواد جامد در آب پخت…………………………………………………53

4-12 اندازه گیری رطوبت……………………………………………………………………………………..54

4-13 PH……………………………………………………………………………………………………………..55

4-14 پروتئین……………………………………………………………………………………………………..55

4-15 آزمونهای حسی…………………………………………………………………………………………..58

4-16 آزمونهای آماری………………………………………………………………………………………….58

4-17 نتایج آنالیز مواد……………………………………………………………………………………………59

 

فصل پنجم

5-1 اثر فاکتورهای میزان آرد سویا- دمای خشک کردن- دمای اکسترودر بر وزن پخت…………..64

5-2  ”                      ”                      ”                     ”        بر میزان لعاب…………65

5-3 ”                       ”                      ”                      ”       سفتی ماکارونی………..67

5-4  ”                       ”                      ”                 ”      رنگ سنجی a*………..68

5-5  ”                       ”                      ”                 ”      رنگ سنجی L*……….68

5-6  ”                       ”                      ”                  ”     رنگ سنجی B*……….69

5-7  ”                       ”                      ”                  ”     رنگ سنجی a/b*…….69

5-8  ”                       ”                      ”                  ”      بر میزان انرژی E ….69        5-9 

         ”      بر میزان PH………….69

5-10 ”                       ”                      ”                  ”      بر میزان رطوبت……..69

5-11 ”                       ”                      ”                  ”      بر میزان پروتئین……..69

5-12 مدلسازی………………………………………………………………………………………………….70

5-13 نتایج آزمون حسی…………………………………………………………………………………………..73

5-14 بررسی اثر افزودن گزانتان گام به خصوصیات کیفی ماکارونی……………………………………76

5-15 نتیجه گیری……………………………………………………………………………………………….78

 

فصل ششم

پیوست……………………………………………………………………………………………………………………..79

 

فصل هفتم

منابع…………………………………………………………………………………………………………………..100

 

 

 

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق روان درمانی حمایتی گروهی 44 صفحه

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق روان درمانی حمایتی گروهی 44 صفحه فصل دوم پایان نامه روان درمانی حمایتی گروهی مبانی نظری روان درمانی حمایتی گروهی پیشینه تحقیق روان درمانی حمایتی گروهی پیشینه پژوهش روان درمانی حمایتی گروهی پیشینه نظری روان…

  • پاورپوینت اصول کلی در سونوتراپی

    پاورپوینت اصول کلی در سونوتراپی پاورپوینت سونوتراپی چیست پاورپوینت مرکز سونوتراپی پاورپوینت دستگاه سونوتراپی پاورپوینت آنژیوگرافی قلب پاورپوینت آنژیوگرافی چشم رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت اصول کلی در سونوتراپی جهت رشته علوم آزمایشگاهی در قالب 18 اسلاید و با…

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق کارآفرینی سازمانی 6

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق کارآفرینی سازمانی 6 کارآفرینی سازمانی مبانی نظری کارآفرینی سازمانی تاریخچه کارآفرینی سازمانی پیشینه تحقیق کارآفرینی سازمانی پیشینه پژوهش کارآفرینی سازمانی مبانی نظری در مورد کارآفرینی سازمانی پیشینه تحقیق در مورد کارآفرینی سازمانی ادبیات نظری کارآفرینی…

  • دانلود پاورپوینت کتاب اسپکتروسکپی اتمی

    دانلود پاورپوینت کتاب اسپکتروسکپی اتمی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت کتاب اسپکتروسکپی اتمی جهت رشته شیمی در قالب 250 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش         نزديک شدن…

  • پاورپوینت معماری روستای امام ده

    پاورپوینت معماری روستای امام ده رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت معماری روستای امام ده جهت رشته ی معماری و برنامه ریزی روستایی در قالب 52 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش…

  • تشریح وجوه زندگی کامل از دیدگاه سلیگمن

    تشریح وجوه زندگی کامل از دیدگاه سلیگمن دستیابی به زندگی کامل مقاله کامل در مورد به زندگی کامل تحقیق کامل در مورد به زندگی کامل زندگی کامل از دیدگاه سلیگمن رفتن به سايت اصلي هدف از این تحقیق تشریح وجوه…

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق انگیزش ریاضی 36 صفحه

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق انگیزش ریاضی 36 صفحه کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه انگیزش ریاضی مبانی نظری انگیزش ریاضی پیشینه تحقیق انگیزش ریاضی پیشینه داخلی انگیزش ریاضی پیشینه خارجی انگیزش ریاضی پیشینه پژوهش انگیزش ریاضی پیشینه نظری…

  • پاورپوینت پانل های دیواری غیر باربر سبک مجوف اکوتک

    پاورپوینت پانل های دیواری غیر باربر سبک مجوف اکوتک پاورپوینت پانل های دیواری پاورپوینت پانل های دیواری غیر باربر سبک پاورپوینت پانل های دیواری غیر باربر پاورپوینت درمورد پانل های دیواری رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت پانل های دیواری…

  • بررسی سیستمها و سیستم عامل های توزیعی با تاکید بر سیستم عامل ابری

    بررسی سیستمها و سیستم عامل های توزیعی با تاکید بر سیستم عامل ابری سیستم عامل های توزیع شده سیستم عامل های ابری پایان نامه محاسبات ابری doc پروژه رایانش ابری word دانلود پروژه رایانش ابری دانلود پایان نامه رایانش ابری…

  • چارچوب نظری و پیشینه پژوهش رفتار دینی والدین

    چارچوب نظری و پیشینه پژوهش رفتار دینی والدین کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه رفتار دینی والدین مبانی نظری رفتار دینی والدین پیشینه تحقیق رفتار دینی والدین پیشینه داخلی رفتار دینی والدین پیشینه خارجی رفتار دینی والدین پیشینه پژوهش…

  • نقش زن در جامعه اندلس با تاکید بر شعر و ادبیات

    نقش زن در جامعه اندلس با تاکید بر شعر و ادبیات زنان شاعر اندلس نقش زن در جامعه اندلس سروده های زنان شاعر اندلس بررسی حرکت و جنبش ادبی زنان اندلس جایگاه اجتماعی و فرهنگی زن در اندلس نقش زن…

  • پاورپوینت حسابداری کمک های بلاعوض دولت

    پاورپوینت حسابداری کمک های بلاعوض دولت پاورپوینت تحقیق راجب حسابداری کمک های بلاعوض دولت دانلود پاورپوینت حسابداری کمک های بلاعوض دولت پاورپوینت حسابداری کمک های بلاعوض رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت حسابداری کمک های بلاعوض دولت جهت رشته حسابداری…

  • پاورپوینت آشنایی با مفهوم تحدی در قرآن کریم

    پاورپوینت آشنایی با مفهوم تحدی در قرآن کریم رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آشنایی با مفهوم تحدی در قرآن کریم جهت رشته معارف اسلامی در قالب 46 اسلايد و با فرمت ppt به صورت کامل و جامع و با…

  • ارزیابی کاربرد خشونت و دیدگاه اسلام در مورد خشونتهای مجاز و غیرمجاز

    ارزیابی کاربرد خشونت و دیدگاه اسلام در مورد خشونتهای مجاز و غیرمجاز خشونتهای مجاز خشونتهای غیرمجاز خشونت اجتماعی مبانی نظری خشونت ارزیابی کاربرد خشونت دیدگاه اسلام در مورد خشونتهای مجاز دیدگاه اسلام در مورد خشونتهای غیرمجاز رفتن به سایت اصلی…

  • پاورپوینت پردازش حقوق و دستمزد و روش دارایی های ثابت

    پاورپوینت پردازش حقوق و دستمزد و روش دارایی های ثابت کلمات کلیدی : پاورپوینت پردازش حقوق و دستمزد و روش دارایی های ثابت پاورپوینت پردازش حقوق و دستمزد پاورپوینت سیستم حقوق و دستمزد سیستم مفهومی حقوق و دستمزد آماده سازی…

  • پیشینه و مبانی نظری عزت نفس

    پیشینه و مبانی نظری عزت نفس کلمات کلیدی : مبانی نظری عزت نفس ادبیات نظری عزت نفس پیشینه نظری عزت نفس پیشینه تحقیق عزت نفس پیشینه پژوهش عزت نفس پیشینه خارجی عزت نفس چارچوب نظری عزت نفس پیشینه تحقیق درباره…

  • بررسی نظریه های اختلالات رفتاری کودکان

    بررسی نظریه های اختلالات رفتاری کودکان نظریه های اختلالات رفتاری نظریه های اختلالات رفتاری کودکان پایان نامه اختلالات رفتاری پایان نامه اختلالات رفتاری کودکان پایان نامه نظریه های اختلالات رفتاری پایان نامه نظریه های اختلالات رفتاری کودکان عوامل اختلالات رفتاری…

  • پاورپوینت جزوه و کتاب اصول اقتصاد ۲ (اقتصاد کلان)

    پاورپوینت جزوه و کتاب اصول اقتصاد ۲ (اقتصاد کلان) پاورپوینت آموزش اقتصاد کلان به زبان ساده پاورپوینت آموزش اقتصاد کلان پیام نور پاورپوینت آموزش اقتصاد کلان 1 پاورپوینت آموزش اقتصاد کلان پیشرفته پاورپوینت کتاب اصول اقتصاد ۲ رفتن به سايت…

  • دانلود تحقیق اعتیاد و عوارض آن با فرمت ورد

    دانلود تحقیق اعتیاد و عوارض آن با فرمت ورد رفتن به سايت اصلي هدف از این تحقیق بررسی اعتیاد و عوارض آن با فرمت docx در قالب 63 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد…

  • پاورپوینت آموزشی اصول صحیح تغذیه

    پاورپوینت آموزشی اصول صحیح تغذیه رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آموزشی اصول صحیح تغذیه جهت رشته تغذیه در قالب 75 اسلاید و با فرمت ppt به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       كليه مواد…

  • پیشینه نظری و فصل دوم پایان نامه نارضایتی بدنی

    پیشینه نظری و فصل دوم پایان نامه نارضایتی بدنی فصل دوم پایان نامه نارضایتی بدنی مبانی نظری نارضایتی بدنی پیشینه تحقیق نارضایتی بدنی پیشینه داخلی نارضایتی بدنی پیشینه خارجی نارضایتی بدنی پیشینه پژوهش نارضایتی بدنی پیشینه نظری نارضایتی بدنی ادبیات…

  • مبانی نظری سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت

    مبانی نظری سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت مبانی نظری هزینه یابی بر مبنای فعالیت مبانی نظری سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت پیشینه تحقیق هزینه یابی بر مبنای فعالیت مبانی نظری نظام هزینه یابی بر مبنای فعالیت مبانی نظری…

  • بررسی سوء مصرف مواد و رویکردهای درمانی وابستگی به مواد

    بررسی سوء مصرف مواد و رویکردهای درمانی وابستگی به مواد کلمات کلیدی : مصرف مواد در ایران  مبنای نظری وابستگی به مواد نظریه های وابستگی به مواد عوامل تاثیر گذار بر مصرف مواد رویکردها ی درمانی وابستگی به مواد پایان…

  • پاورپوینت درد - pain - علوم پزشکی

    پاورپوینت درد - pain - علوم پزشکی پاورپوینت درد pain رفتن به سایت اصلی پاورپوینت درد - pain - علوم پزشکی به تعداد 53 اسلاید قابل ویرایش مناسب اساتید و کنفرانس دانشجویان   تعریف درد / مکانیسم درد / تعدیل…

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق داخلی و خارجی کمال گرایی

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق داخلی و خارجی کمال گرایی فصل دوم پایان نامه کمال گرایی مبانی نظری کمال گرایی پیشینه تحقیق کمال گرایی پیشینه داخلی کمال گرایی پیشینه خارجی کمال گرایی پیشینه پژوهش کمال گرایی پیشینه نظری کمال گرایی…

  • پاورپوینت بازرسی چشمی

    پاورپوینت بازرسی چشمی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت بازرسی چشمی جهت رشته ی مهندسی در قالب 34 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       بازرسی چشمی متداول ترین روش…

  • بررسی دخالت دادگاه ها در داوری تجاری بین المللی

    بررسی دخالت دادگاه ها در داوری تجاری بین المللی بررسی رابطه دادگاه و داوری موارد دخالت دادگاه در رسیدگی داوری داوری تجاری بین المللی مقاله داوری تجاری بین المللی مداخله دادگاه ها در داوری تجاری بین المللی مصادیق مداخله دادگاه…

  • پاورپوینت بازار مصرفي و رفتار مصرف كنندگان (فصل پنجم كتاب اصول بازاریابی كاتلر ترجمه فروزنده)

    پاورپوینت بازار مصرفي و رفتار مصرف كنندگان (فصل پنجم كتاب اصول بازاریابی كاتلر ترجمه فروزنده) رفتن به سايت اصلي عنوان: پاورپوینت بازار مصرفي و رفتار مصرف كنندگان (فصل پنجم كتاب اصول بازاریابی كاتلر ترجمه فروزنده) دسته: مدیریت (مدیریت بازاریابی) فرمت:…

  • کارآموزی رشته مدیریت در شهرداری

    کارآموزی رشته مدیریت در شهرداری مدیریت بحران تجهیزات گودبرداری ساختار ستاد مدیریت بحران منطقه دانلود کارآموزی رشته مدیریت در شهرداری خرید کارآموزی رشته مدیریت انجام کارآموزی رشته مدیریت سیستم همکاری در فروش فایل همکاری در فروش فایل همکاری در فروش…

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق خود شکوفایی

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق خود شکوفایی مبانی نظری خود شکوفایی دانلود مبانی نظری خود شکوفایی پیشینه تحقیق خود شکوفایی ادبیات نظری خود شکوفایی فصل دوم پایان نامه خود شکوفایی مبانی نظری و پیشینه تحقیق خود شکوفایی ادبیات و مبانی…

  • پاورپوينت فصل سيزدهم علوم هفتم ابتدايی مبحث سفر غذا

    پاورپوينت فصل سيزدهم علوم هفتم ابتدايی مبحث سفر غذا رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوينت فصل سيزدهم علوم هفتم ابتدايی مبحث سفر غذا در قالب 12 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش  …

  • پاورپوینت اصول مدیریت اسلامی و الگوهای آن

    پاورپوینت اصول مدیریت اسلامی و الگوهای آن پاورپوینت اصول مدیریت اسلامی و الگوهای آن تحقیق اصول مدیریت اسلامی و الگوهای آن مقاله اصول مدیریت اسلامی و الگوهای آن اصول مدیریت اسلامی و الگوهای آن پاورپوینت مدیریت اسلامی تحقیق مدیریت اسلامی…

  • پاورپوینت خصوصيات فيزيولوژيكی كپک ها و مخمرها

    پاورپوینت خصوصيات فيزيولوژيكی كپک ها و مخمرها رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت خصوصيات فيزيولوژيكی كپک ها و مخمرها جهت رشته پزشکی در قالب 37 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش    …

  • پاورپوینت کتاب زراعت عمومی از کمال سادات اسمعیلان

    پاورپوینت کتاب زراعت عمومی از کمال سادات اسمعیلان رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت کتاب زراعت عمومی از کمال سادات اسمعیلان جهت رشته ی کشاورزی در قالب 314 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با…

  • بررسی دیدگاه ها و کارکردهای اوقات فراغت

    بررسی دیدگاه ها و کارکردهای اوقات فراغت کلمات کلیدی : پایان نامه اوقات فراغت دیدگاه های اوقات فراغت فعالیت بدنی در اوقات فراغت تاریخچه اوقات فراغت در ایران تاریخچه اوقات فراغت در جهان کارکردهای اجتماعی اوقات فراغت تاریخچه اوقات فراغت…