بررسی تطبیقی خوردنیها و آشامیدنیها حلال و حرام در دوران عباسی با دستورات اسلامی و تاثیر ملل دیگر بر آن

بررسی تطبیقی خوردنیها و آشامیدنیها حلال و حرام در دوران عباسی با دستورات اسلامی و تاثیر ملل دیگر بر آن

اطعمه و اشربه در اسلام
خوردنیها و آشامیدنیهای معمول دوران عباسی
اطعمه و اشربه مرسوم مردم در عصر عباسیان
تاثیر ملل دیگر بر برنامه غذایی مردم در دوران عباسی
بررسی تطبیقی خوردنیها و آشامیدنیها حلال و حرام در دوران عباسی با دستورات اسلامی و تاثیر ملل دیگر بر آن
دانلود پایان نامه كارشناسی ارشد رشته تاریخ تمدن و ملل اسلامی

رفتن به سایت اصلی

دانلود پایان نامه كارشناسی ارشد رشته الهیات و معارف اسلامی-گرایش تاریخ تمدن و ملل اسلامی

بررسی تطبیقی خوردنیها و آشامیدنیها حلال و حرام در دوران عباسی با دستورات اسلامی و تاثیر ملل دیگر بر آن

 

چکیده:

در آغاز حکومت عباسیان به دلیل آنکه دست‌اندرکاران حکومت اسلامی، بعد از دودمان نژادپرست بنی‌امیه روی کار آمدند و ملل مختلف با زبانها و فرهنگهای متفاوت وارد حوزه اسلامی شدند، مسائل اجتماعی و از آن جمله اطعمه و اشربه تحولی عظیم پیدا کرد.موضوع تحقیق اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در دوره عباسیان از ابتدا تا سال 656(ه.ق) است و روش کار به صورت کتابخانه‌ای و بهره‌برداری از منابع موجود و استفاده از نظرات محققین بوده و پژوهش حاضر شامل معرفی باب فقهی و آداب دینی اطعمه و اشربه (حلال و حرام)، تجارت و بازرگانی و محصولات آن دوره، ادیان گوناگون و تأثیر آنها بر روی اعراب بخصوص در باب خوردنیها و آشامیدنیها، جشن‌ها و اعیاد اسلامی، رسوم دارالخلافه در این رابطه، غذای اعراب و انواع مختلف آن، وسایل و ظروف طبخ غذا و… می‌باشد.

 

در عصر جاهلیت و صدر اسلام، اغلب مردم عرب از غذاهای ساده‌ای استفاده می‌کردند اما پس از اسلام، سبک غذاها تغییر پیدا کرد. یکی از دلایل این تغییر ، تماس آنان با ملل دیگر بخصوص ایرانیان بود. مهمترین تأثیرگذاری از جانب ایرانیان بود که برخی خلفا حتی در رعایت آداب شاهانه از پادشاهان قدیم ایران مانند اردشیر و بهرام‌گور متابعت می‌کردند.در باب شراب نیز یهودیان و بخصوص مسیحیان، اثرگذار بودند. مسیحیان در جشنهای خود از شراب استفاده می‌کردند و حتی در برخی دیرها آن را تهیه و به فروش می‌رساندند و مشترک بودن محل زندگی آنان با مسلمانان باعث استفاده از شراب در بین برخی مسلمانان شد.

 

نتیجه اینکه در پژوهش حاضر، انواع اطعمه و اشربه معمول و مرسوم در دوران عباسیان مورد بررسی و تحقیق قرار داده شد و مباحثی از جمله اغذیه حرام و حلال و انواع اشربه و اطعمه و تأثیر ملل مختلف مخصوصاً ایرانیان بر نوع و سبک غذاهای اعراب و تأثیر ادیان گوناگون بخصوص مسیحیان بر اشربه(مشروبات الکلی)، براساس منابع و مآخذ موجود نوشته شده است.

 

 

 

کلمات کلیدی:

دوران عباسی

تاثیر پذیری از ملل

خوردنیها و آشامیدنیها حلال و حرام

 

 

 

مقدمه

تاریخ بزرگترین معلم و درس‌آموز انسان است و مطالعه و بررسی آن از ضرورتهای زندگی هر انسانی است که اندیشه و تفکر از عناصر زندگانی او به شمار می‌رود. در قرن دوم هجری تحول شگرفی در تاریخ سیاسی اسلام پدید آمد. خلافت عباسی در سال 132(ه‍.ق) با کمک ایرانیان اعلام موجودیت کرد و صفحات تازه‌ای در تاریخ ملتهای مسلمان گشوده شد.تمدن عصر عباسی، به تنهایی یک جهان است. بنابراین سخن گفتن از آن، سخن از تمدنِ جهانی در طولانی‌ترین دوره‌ای است که تاریخ قرون میانه می‌شناسد. این دوره، پنج قرن و اندی به درازا کشید و بر همه جهان قدیم سایه انداخت و بیشترین بخشِ شناخته شده زمین را با همه گونه‌های جغرافیایی، سیاسی و ثروت اقتصادی آن در برگرفت. عباسیان به دلیل غنای فرهنگی و نقش مؤثر ایرانیان در تأسیس خلافت عباسی، به طور چشمگیری از فرهنگ و آداب و رسوم درباری ایرانیان بخصوص در بخش اطعمه و اشربه سود بردند.

 

نیاز انسان به غذا یکی از نیازمندیهای اساسی است  زیرا به وسیله آن سدّجوع کرده و به حیات خود ادامه می‌دهد و اهمیت آن به حدی است که بر دیگر نیازهای انسان مقدم است. برای رشد و ساخته شدن اجزاء بدن و فعالیتهای حیاتی، خوردن غذا به حد ضرورت لازم است. این اهمیت، موجب تلاش و توجه بیشتر بشر برای دستیابی و روی آوردن به تنوع غذایی و کسب تجربه بیشتر در انتخاب غذاهای بهتر و لذیذتر شد تا ضمن پاسخگویی به نیازهای بدنی، ذائقه او را نیز ارضاء کند. غذا در عصر جاهلی و صدر اسلام عموماً ساده بود و غالباً شیر و لبنیات، خرما و حبوبات و اندکی گوشت بود که خانواده‌های ثروتمند و با مکنت می‌خوردند. اینها عموماً غذاهای ساده‌ای بود. اما همینکه اعراب با بیگانگان بخصوص با ایرانیان آشنا شدند، از نظر تنوع غذایی تغییرات فراوانی در آنها به وجود آمد. 

 

اوج پیشرفت در فراگیری غذاها مربوط به زمان هارون‌الرشید می‌باشد. خلفا و حکمرانان نخستین کسانی بودند که غذاهای جدید تناول کردند. در دوره امویان برخی از این غذاها شناخته شد اما در عصر عباسی این تحول و تنوع گسترده‌تر شد و رفاه عمومی و شرایط مناسب موجب شد که توده مردم در این باره با بزرگان و ثروتمندان همراهی کنند به طوری که باعث تدوین تألیفات چندی در فن آشپزی شد. ابن ندیم بیش از ده عنوان کتاب آشپزی در الفهرست ثبت کرده؛ از جمله کتب الطبیخ (بغدادی)، فضائل السکباج (جحظه 326 ه‍/941م، شاعر و خواننده قرن چهارم)، الطبیخ (ابراهیم بن عباس موصلی)، الطبیخ (مرضی رازی)، الطبیخ (ابن ماسویه)، همین عنوان از احمد بن طبیب سرخسی و دیگران. 

 

 

 

 

فهرست مطالب

 

فصل اول: کلیات 

چکیده

مقدمه

هدف از پژوهش 

بیان مساله

 

فصل دوم: آراءاسلام در باب تغذیه 10

1- فلسفه غذا خوردن و آراءمعصومین علیهم السلام در این رابطه 12

زیان های ظاهری و باطنی پُرخوری 14

فایده‌های ظاهری و باطنی کم خوری 19

2- آداب سفره و غذا خوردن وآراء معصومین علیهم السلام در این رابطه 20

الف) آداب غذا خوردن 21

ب) آداب سفره 24

3- آداب آشامیدن 25

– آب 25

– شیر 26

– عسل 27

– سرکه 27

 آداب آشامیدنی‌ها از نظر معصومین علیهم السلام 28

4- غذاها و آشامیدنی های حرام 29

از محرماتی که در اینجا مورد بحث قرار می‌گیرد 31

الف- خمر   32

خمرازدیدگاه آیات و روایات 33

انواع خمر و حکم آنها 37

ب- خون 38

ج- گوشتهای حلال و حرام 38

خوردن محرمات در وقت اضطرار 40

 

فصل سوم: اوضاع اجتماعی، اقتصادی و مذهبی عصر عباسیان 

1- پیشینه بازرگانی و تجارت در بین اعراب قبل از اسلام و در صدر اسلام 43

2- محصولات 46

3- بغداد و بازارهای آن در عصر عباسیان 55

شکل بازارها 66

نقش زنان در بازارها 67

4- تأثیر ادیان بر تجارت اسلام 68

5- جشن ها 80

جشنهای دینی اسلامی 80

جشن های محلی 84

 

فصل چهارم: آداب و رسوم معیشت در عصر عباسی 

1- اطعمه و اشربه خلفا و وزراء دولت عباسی 93

آداب المائده،آداب سفره 108

2-شرابخانه ها 117

شربت خانه(خزانةالشراب) 120

شرابکده ها 123

3- مجالس شراب 126

استعمال حشیش 135

تریاک 136

 

فصل پنجم: تغذیه در عصر عباسی

ادویه و خوشبوکننده ها 138

اجزای خوشبوکننده 140

ظروف و وسایل آشپزخانه 141

غذای اعراب 154

خوراکهای گوشتی 156

ماهی و خوراکهای آن 163

خوراکهای گیاهی 165

خوراک تنگدستان 170

خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان 174

از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد 175

روغن وپیه 176

نان 177

برنج 182

مشاغل مربوط به اغذیه 184

بهای خوراکی 185

قیمتها در زمانهای عادی 187

بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی 188

کارکنان آشپزخانه 193

هزینه آشپزخانه سلطنتی 194

نوشیدنیها در این دوره 198

نوشیدنیهای حلال و حرام 199

شیر و محصولات آن 202

آب 204

شیرینیها و حلویات 205

مواد شیرین‌کننده 208

نقل 210

ترشی‌ها و چاشنی‌ها 211

میوه 212

زمان‌بندی غذاها 216

پرهیز و علوم غذایی 217

نگاهداری و حفاظت 240

سوخت 253

نتیجه‌گیری 265

فهرست منابع 267

چکیده انگلیسی 270

 

 

 

 

 

 

 

  • پاورپوینت روش تحقيق کيفی و آميخته

    پاورپوینت روش تحقيق کيفی و آميخته رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت روش تحقيق کيفی و آميخته  جهت رشته ی انسانی در قالب 423 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش    …

  • پاورپوینت آموزش تدریس حرف ن

    پاورپوینت آموزش تدریس حرف ن رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آموزش تدریس حرف ن به کودکان کلاس اول ابتدایی در قالب 13 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       این…

  • پاورپوینت انجمن حمایت و غرامت متقابل کلوپ های پی اند ای

    پاورپوینت انجمن حمایت و غرامت متقابل کلوپ های پی اند ای کلمات کلیدی : پاورپوینت انجمن حمایت و غرامت متقابل کلوپ های پی اند ای کلوپ های پی اند ای بیمه های پی اند ای تعریف و عملکرد کلوپ های…

  • دانلود پاورپوینت آشنایی با معماری کامپیوتر

    دانلود پاورپوینت آشنایی با معماری کامپیوتر پاورپوینت آشنایی با آزمایشگاه کامپیوتر پاورپوینت آموزش معماری کامپیوتر پاورپوینت معرفی معماری کامپیوتر پاورپوینت معماری کامپیوتر چیست پاورپوینت معماری کامپیوتر پیشرفته رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آشنایی با آزمایشگاه معماری کامپیوتر جهت رشته…

  • پاورپوینت کارگاهی آموزش حمایت های روانی اجتماعی در حوادث و بلایا

    پاورپوینت کارگاهی آموزش حمایت های روانی اجتماعی در حوادث و بلایا رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت کارگاهی آموزش حمایت های روانی اجتماعی در حوادث و بلایا جهت رشته پرستاری در قالب 25 اسلاید و با فرمت ppt به صورت…

  • پاورپوینت کنترل آلودگی به پدیکولوز

    پاورپوینت کنترل آلودگی به پدیکولوز رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت کنترل آلودگی به پدیکولوز جهت رشته ی پزشکی در قالب 23 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       شپش…

  • دانلود پاورپوینت پیدایش و شکل گیری پالپ 45 اسلاید

    دانلود پاورپوینت پیدایش و شکل گیری پالپ 45 اسلاید رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت پیدایش و شکل گیری پالپ 45 اسلاید جهت رشته دندانپزشکی در قالب 45 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با…

  • تحقیق آمایش سرزمین: گذشته، حال و آینده

    تحقیق آمایش سرزمین: گذشته، حال و آینده کلمات کلیدی : تحقیق آمایش سرزمین: گذشته، حال و آینده آمایش سرزمین: گذشته، حال و آینده تبيين ابعاد مفهومي آمايش سرزمين مؤلفه‌ها و ويژگي‌هاي آمايش سرزمين آمايش سرزمين در برنامه پنجم پيشينه آمايش…

  • پاورپوینت معرفی دستگاه GPR

    پاورپوینت معرفی دستگاه GPR پاورپوینت دستگاه gpr چیست پاورپوینت دستگاه فلزیاب gpr پاورپوینت مشخصات دستگاه gpr رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت معرفی دستگاه GPR جهت رشته فیزیک در قالب 24 اسلاید و با فرمت بصورت کامل و جامع و…

  • پاورپوینت تحلیل استراتژیک شرکت هواپیمایی

    پاورپوینت تحلیل استراتژیک شرکت هواپیمایی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت تحلیل استراتژیک شرکت هواپیمایی جهت رشته آموزشی در قالب 46 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش         این شرکت…

  • پاورپوینت ارزیابی کار و زمان

    پاورپوینت ارزیابی کار و زمان رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت ارزیابی کار و زمان جهت رشته ی مهندسی صنایع در قالب 253 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش      …

  • بررسی حق اشتغال زنان با نگاهی بر قوانین ایران و اسناد بین المللی

    بررسی حق اشتغال زنان با نگاهی بر قوانین ایران و اسناد بین المللی حق اشتغال زنان حق اشتغال زنان در اسناد بین المللی حق اشتغال زنان در قوانین موضوعه ایران دانلود پایان نامه حق اشتغال زنان بررسی حق اشتغال زنان…

  • پرسشنامه بررسی تاثیر جاذبه های عاطفی و منطقی در تبلیغات بر نگرش نسبت به تبلیغات برند و قصد خرید

    پرسشنامه بررسی تاثیر جاذبه های عاطفی و منطقی در تبلیغات بر نگرش نسبت به تبلیغات برند و قصد خرید پرسشنامه تبلیغات پرسشنامه تاثیر جاذبه های عاطفی و منطقی در تبلیغات پرسشنامه جاذبه های عاطفی و منطقی در تبلیغات پرسشنامه نگرش…

  • پاورپوینت بررسی تأثیر رطوبت بر محیط

    پاورپوینت بررسی تأثیر رطوبت بر محیط پاورپوینت بررسی تأثیر رطوبت بر محیط تاثیر رطوبت هوا برانسان تاثیر رطوبت بر ساختمان راه های نفوذ رطوبت به ساختمان نفوذآب باران نفوذ رطوبت از دیوارهای بدون ترک در اثر فشار اسموزی تاثیر فشار…

  • لزوم پیاده سازی ERP در سازمان و علل موفقیت و یا شکست آن

    لزوم پیاده سازی ERP در سازمان و علل موفقیت و یا شکست آن پیاده سازی erp در سازمان مراحل پیاده سازی erp لزوم پیاده سازی ERP در سازمان علل موفقیت ERP در سازمان علل شکست ERP در سازمان اجرای سیستمهای…

  • پاورپوینت آموزشی پرومته

    پاورپوینت آموزشی پرومته رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آموزشی پرومته جهت رشته مدیریت در قالب 28 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       يكي از وظايف اصلي مديران و…

  • پاورپوینت اختلالات آب و الکترولیت (کلسیم، منیزیم، فسفر، کلر)

    پاورپوینت اختلالات آب و الکترولیت (کلسیم، منیزیم، فسفر، کلر) رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت اختلالات آب و الکترولیت (کلسیم، منیزیم، فسفر، کلر) جهت رشته ی پزشکی در قالب 56 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع…

  • پاورپوینت فصل چهارم مبحث ریشه گیری کتاب ریاضی نهم

    پاورپوینت فصل چهارم مبحث ریشه گیری کتاب ریاضی نهم رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آموزش ریاضی نهم متوسطه مبحث ریشه گیری در قالب 3 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش    …

  • پاورپوینت امنیت ارتباط از راه دور

    پاورپوینت امنیت ارتباط از راه دور دانلود رایگان پاورپوینت امنیت ارتباط از راه دور پاورپوینت امنیت ارتباط از راه دور امنیت ارتباط از راه دور ریسک شبکه های نا امن متدهای دسترسی از راه دور پورتالهای نرم افزاری دسترسی مستقیم…

  • پاورپوینت ویژگی های بازار از نظر چارچوب قانونی و عوامل اجتماعی و محیطی

    پاورپوینت ویژگی های بازار از نظر چارچوب قانونی و عوامل اجتماعی و محیطی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آشنایی با ویژگی های بازار از نظر چارچوب قانونی و عوامل اجتماعی و محیطی جهت رشته کسب و کار و پول…

  • پاورپوینت کتاب اصول مهندسی اینترنت از احسان ملکیان

    پاورپوینت کتاب اصول مهندسی اینترنت از احسان ملکیان پاورپوینت کتاب اصول مهندسی اینترنت احسان ملکیان پاورپوینت مهندسی اینترنت چیست پاورپوینت کتاب مهندسی اینترنت ملکیان پاورپوینت جزوه مهندسی اینترنت رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت کتاب اصول مهندسی اینترنت از احسان…

  • پاورپوینت معرفی مدل AIDA

    پاورپوینت معرفی مدل AIDA رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت معرفی مدل AIDA جهت رشته مدیریت در قالب 28 اسلاید و با فرمت ppt به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       تکنیک آیدا یکی از تکنیک…

  • كنترل هوشمند وضعیت موتور DC

    كنترل هوشمند وضعیت موتور DC كنترل وضعیت شبكه عصبی كنترل هوشمند موتور DC رفتن به سایت اصلی

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق داده کاوی 31 صفحه

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق داده کاوی 31 صفحه کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه داده کاوی مبانی نظری داده کاوی پیشینه تحقیق داده کاوی پیشینه داخلی داده کاوی پیشینه خارجی داده کاوی پیشینه پژوهش داده کاوی پیشینه نظری…

  • پاورپوينت تکنیک های ترمیم فاجعه ها در سیستم های پایگاه داده

    پاورپوينت تکنیک های ترمیم فاجعه ها در سیستم های پایگاه داده پاورپوينت پایگاه داده پاورپوينت سیستم های پایگاه داده پاورپوينت فاجعه در سیستم های پایگاه داده پاورپوينت ترمیم فاجعه ها در سیستم های پایگاه داده رفتن به سايت اصلي دانلود…

  • دانلود پاورپوینت معرفی کاخ هشت بهشت و عمارت عالی قاپو و بازار قیصریه

    دانلود پاورپوینت معرفی کاخ هشت بهشت و عمارت عالی قاپو و بازار قیصریه رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت معرفی کاخ هشت بهشت و عمارت عالی قاپو و بازار قیصریه جهت رشته گردشگری در 16 اسلاید و با فرمت pptx …

  • ارائه روشی تلفیقی جهت ارزیابی عملکرد و کارایی شرکت های گاز

    ارائه روشی تلفیقی جهت ارزیابی عملکرد و کارایی شرکت های گاز ارزیابی عملکرد شهرکهای صنعتی ارزیابی عملکرد سازمانی چیست ارزیابی عملکرد سازمان چیست ارزیابی عملکرد سازمان شاخص های ارزیابی عملکرد سازمان ها مدل های نوین ارزیابی عملکرد سازمانی پایان نامه…

  • پایان نامه کارشناسی رشته کامپیوتر با عنوان وب سایت همایشهای صدا و سیما

    پایان نامه کارشناسی رشته کامپیوتر با عنوان وب سایت همایشهای صدا و سیما دانلود پایان نامه کارشناسی رشته کامپیوتر با عنوان وب سایت همایشهای صدا و سیما معماری UML آشنایی با SQL طراحی وبسایت آشنایی با زبان VB سیستم همکاری…

  • ادبیات نظری و پیشینه تجربی کمال گرایی

    ادبیات نظری و پیشینه تجربی کمال گرایی کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه کمال گرایی مبانی نظری کمال گرایی پیشینه تحقیق کمال گرایی پیشینه داخلی کمال گرایی پیشینه خارجی کمال گرایی پیشینه پژوهش کمال گرایی پیشینه نظری کمال گرایی…

  • عوامل حیاتی موفقیت پیاده سازی و الگوهای های ارزیابی آمادگی ERP و ارائه مدلی برای آن

    عوامل حیاتی موفقیت پیاده سازی و الگوهای های ارزیابی آمادگی ERP و ارائه مدلی برای آن پایان نامه ERP چرخه حیات ERP پایان نامه برنامه ریزی منابع سازمان عوامل کلیدی موفقیت پیاده سازی ERP عوامل حیاتی موفقیت پیاده سازی ERP…

  • بررسی ریسک اعتباری مشتریان بانک تجارت

    بررسی ریسک اعتباری مشتریان بانک تجارت ریسک اعتباری رگرسیون لجستیک مدل امتیازدهی اعتباری درخت تقسیم و رگرسیون مدیریت ریسک اعتباری مدل امتیازدهی اعتباری ارزیابی ریسک اعتباری مشتریان بانکها ریسک اعتباری بانکها در اعطای تسهیلات ارزیابی عملکرد مالی شرکتهای متقاضی تسهیلات…

  • دانلود پروتکل درمانی و پکیج آموزشی ابراز وجود

    دانلود پروتکل درمانی و پکیج آموزشی ابراز وجود کلمات کلیدی : دانلود پروتکل درمانی خرید پروتکل درمانی پکیج درمان ابراز وجود پروتکل درمانی ابراز وجود دانلود پروتکل درمانی ابراز وجود خرید پروتکل درمانی ابراز وجود پروتکل درمانی کاهش اضطراب ،پرخاشگری…

  • دانلود پاورپوینت دعای ورود به ماه مبارک رمضان

    دانلود پاورپوینت دعای ورود به ماه مبارک رمضان پاورپوینت دعای ماه رمضان پاورپوینت دعای ورود به ماه رمضان پاورپوینت دعای ورود به ماه مبارک رمضان همراه ترجمه رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت دعای ورود به ماه مبارک رمضان جهت…

  • پاورپوينت فنون تجزیه و تحلیل سیستم ها

    پاورپوينت فنون تجزیه و تحلیل سیستم ها رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوينت فنون تجزیه و تحلیل سیستم ها جهت رشته مديريت قالب 116 اسلايد و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابليت ويرايش      …

  • دانلود پاورپوينت واليبال

    دانلود پاورپوينت واليبال پاورپوينت واليبال پاورپوينت در مورد واليبال پاورپوينت درباره واليبال رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوينت واليبال در قالب 12 سلايد جهت رشته تربيت بدني با فرمت  pptx  به صورت کامل و جامع و با قابليت ويرايش   …